Wat is een flipover

Waar komt de flipover vandaan?

De flipover is ontstaan uit de vraag naar een methode om op verschillende locaties te kunnen presenteren zonder daar een vaste presentatie-opstelling voor handen te hebben. Niet iedere ruimte is geschikt om vaste borden aan de wand te plaatsen. Zo worden tegenwoordig veel ruimtes volledig gemaakt met glas wanden, dan is een wandmontage bord minder praktisch en kun je dus vaak beter voor een flipover kiezen. Je komt de flip-over dan ook veel tegen in hotels en congrescentra waar de verhuurde vergaderruimtes geen vaste presentatie-opstellingen hebben. Hier worden de flipovers op verzoek ingezet of de bezoekers nemen er zelf één mee. Gebruikers hebben soms zelf het flipoverpapier al mee met een reeds voorbereide presentatie. Het is daarom ook goed te weten dat het papier van deze flipovers op nagenoeg alle modellen past.

Flipover kopen? Lees dan deze informatie goed door.

Wat is een flipover?

Eigenlijk is een flipover gewoon een groot notieblok annex whiteboard op een staander al dan niet verrijdbaar, maar dan doen we dit populaire presentatie middel wel een beetje te kort. Je kunt op het papier een presentatie voorbereid hebben en er doorheen bladeren tijdens een presentatie of bijeenkomst. Maar je kunt ook bijvoorbeeld bij een brainstormsessie alles op de vellen van het flipoverpapier vastleggen.

Een flip-over is tegenwoordig veelal gemaakt van staal. Het achterblad waar het papier ook op gehangen wordt door middel van de veelal universele papierklem is gemaakt van een soortgelijk gelakt staal als dat van een whiteboard. Het geheel is dan ook nog een te gebruiken als een klein whiteboard van ca. 100x65cm. Het magnetisch whiteboard oppervlak is dan te beschrijven met whiteboardmarkers en kent dezelfde wisbaarheid als een standaard whiteboard. en de inkt is dus droog uitwisbaar. Met deze zelfde markers kun je ook gewoon het flipoverblok beschrijven.

Welke uitvoeringen zijn er?

Van de flipover zijn in de loop der jaren diverse zeer uiteenlopende ontwerpen gemaakt. In grote lijnen onderscheiden we echter twee soorten flipovers. Zo hebben we flipovers uitgevoerd op statief of verrijdbare flipovers. In deze twee soorten zijn weer heel veel verschillende ontwerpen en uitvoeringen met extra's gemaakt om het gemak en de toepassing voor een ieder toepasbaar te maken. Zo zijn is er de mobiele flipover met een ronde voet en de mobiele flipover met een stervoet. Het is een kwestie van smaak welke het beste past bij jouw kantoor en stijl.

Is een flipover magnetisch? Ja het flipover whiteboard achterblad is bij onze varianten altijd magnetisch. Het achterblad is volledig gemaakt van het staal waarvan wij ook de whiteboards maken. Ook magneten werken daardoor gewoon op de flippover.

Per fabrikant zijn er talloze verschillende ontwerpen gemaakt voor ieder budget. Daar waar de niet verrijdbare flipover vaak een verstelbaar driepoot systeem heeft wordt de echte verrijdbare flipover voorzien van een rechte staander met een voet met wielen.

Wij zien echter al jaren dat de meest luxe varianten qua design en prijs zeer zeker niet de meest verkochte zijn. Bij de meeste mensen gaat het om de functionaliteit en niet om een zeer uitgesproken design.

Welke opties zijn er zoal?

In de loop der jaren zijn er steeds meer opties toegevoegd aan de basis van de flipover. Denk hierbij aan uitbreidingen van het aantal zichtbare vellen of het verwerken van een pennengoot in het ontwerp van de flipover. Hier staat een selectie van flipover opties als opsomming:

  • Een geïntegreerde pennengoot
  • Verstelbare hoogte van schrijfblad
  • Extra zijarmen voor extra vertoningsruimte
  • Een glazen achter-plaat i.p.v. staal
  • Een papierrol in plaats van losse vellen
  • Verstelbare papiermontage zodat elk blok past
  • Geremde wielen zodat hij blijft staan bij het schrijven
  • Bureau modellen voor kleine ruimtes en presentaties onderweg
  • Beschrijfbaar en magnetische achter plaat

Wat zijn de voordelen en nadelen van flipovers?

Elke product heeft zo zijn eigen specifieke voordelen. Voor de flipovers is dat natuurlijk niet anders. De voor en nadelen van een flipover zijn per uitvoering weer verschillend, maar laten we ze eens opsommen voor de statief en mobiele varianten. Hier een uitleg van de flipovers op statief, mobiele flipover en de 3 in 1 flipover.

Flipover op statief:

Flipover mobiel:

Combi Flip-over 3 in 1

+ Eenvoudig op te ruimen en weg te zetten

+ Licht van gewicht door buizen frame

+ Ook geschikt om mee te nemen in een auto

+ Eenvoudig op te bouwen en in te klappen

- Iets minder stabiel dan een verrijdbare versie

- Niet eenvoudig in hoogte verstelbaar

+ Verrijdbaar, dus eenvoudig intern te verplaatsen

+ Stabiel door geremde wielen

+ Vaak voorzien van extra zijarmen

+ Vaak eenvoudig in hoogte verstelbaar

- niet geschikt voor transport met de auto


+ Verrijdbaar, dus eenvoudig intern te verplaatsen

+ Stabiel door stevig onderstel en geremde wielen

+ Whiteboard achterblad van emaille staal

- Niet in hoogte verstelbaar

- Niet geschikt voor transport met de auto


Uniforme voordelen van flipovers


De voordelen welke door alle flipovers gedeeld worden zijn voor de hand liggend. Ze benadrukken exact de reden waarom ze ontwikkeld zijn en nog altijd zorgen dat veel mensen en bedrijven een flipover kopen. Zo is het een ideaal middel om eenvoudig te verplaatsen van ruimte naar ruimte. Hierdoor is flexibele inzetbaarheid gegarandeerd. Ook het feit dat er op het achterblad gepresenteerd kan worden zodra het papier op is geldt voor alle uitvoeringen in ons online flip-over assortiment. Bij de statief flipovers gaat het nog een stapje verder, deze kunnen ook in de meeste auto's vervoerd worden zonder problemen. Als trainers, coach of presentator ben je dan niet afhankelijk van derden bij het geven van een presentatie. 

Goede zichtbaarheid wordt gegarandeerd door de hoogte waarop het geheel de presentatie vertoond. En ze zijn eenvoudig zo te plaatsen en te draaien dat iedereen het zou moeten kunnen zien.

Wil je na al deze informatie weten welke flipovers wij aanbieden?

Hier vind je ons volledige assortiment met de statief flipovers en via deze link kom je bij de mobiele flipovers. Uiteraard mogen ook de flipover accessoires zoals het flipoverpapier en de markers niet ontbreken en dus bieden wij deze ook aan. Ben je op zoek naar een goede combinatie tussen een whiteboard en flipover dan is de Combi flipover een zeer fraaie oplossing. Het beste van twee werelden en nog verrijdbaar ook.

Heb je vragen?

Wij staan altijd voor je klaar om de vragen welke er zijn te beantwoorden. Of het nu gaat over de technische specificaties, de kleur of de levertijd van de gewenste flipover. Wij kunnen alle vragen beantwoorden. Maatwerk maken doe we helaas niet in deze productgroep en ook het papier kunnen we helaas niet in kleine oplages voor zien van een huisstijl helaas. Er zijn wel drukkerijen welke dit aanbieden dus een zoektocht zal zeker wat op kunnen leveren in dit geval. De vraag is of de kosten tegen de baten op gaan wegen.

Neem in dat geval gerust even contact met ons op door te bellen of het contactformulier in te vullen. Ook het aanvragen van een offerte voor grotere aantallen is snel geregeld via het offerteformulier